Lojra & Lodra Mësim dhe Edukim, në Shitje

Lodrat më të mira Mesim dhe Edukim për fëmijët ndërthurin një aspekt argëtues që lejon një fëmijë të luajë, ndërkohë që angazhon mendjen e tij për të mësuar aftësitë kryesore në këtë proces. Gjithçka fillon nga këmbëngulja, te shkaku dhe pasoja, te hetimi, te koordinimi sy më sy, ose STEM. Po cilat lodra edukative duhet të zgjidhni?

Fëmijët e vegjël janë sfungjer kur bëhet fjalë për të mësuar gjëra të reja. Pra, ashtu si do të siguroheshit që fëmijët tuaj të kenë një dietë të larmishme, ushqyese, të ekuilibruar kur bëhet fjalë për atë që hanë, duke u siguruar që ata të kenë një “dietë lojë” të ekuilibruar që përfshin aktivitete dhe lojëra të ndryshme si një stimul për mendjet e tyre gjithashtu edhe kjo është e rëndësishme. Mesim dhe Edukim.

Por mos u shqetësoni – siguria nëse një fëmijë ka stimulim të mjaftueshëm për të mundësuar zhvillimin e trurit të tij është më e lehtë sesa tingëllon.

Sa Të Rëndësishme Janë Lodrat Mesim dhe Edukim Për Zhvillimin e Një Fëmije?

‘Siç u shpreh nga Ajnshtajni” Loja është forma më e lartë e kërkimit “dhe që në moshë shumë të hershme fëmijët mësojnë dhe zhvillohen përmes lojës, ‘na tha Joanne. ‘Ata i lejojnë fëmijët të eksplorojnë lirshëm, të sfidojnë mendjet e tyre dhe të mbështesin zhvillimin e shumë aftësive nga përpunimi konstant i trurit, matematika e hershme tek e folura dhe gjuha. ‘

Çfarë Lloji Lodre mund të Ndihmojë Në Zhvillimin E Një Fëmije Dhe Si?

‘Lodrat që inkurajojnë një fëmijë të jetë duke bërë ‘në mënyrë aktive dhe lodrat që ofrojnë mundësi të hapura, unë mendoj se janë më të rëndësishme për zhvillimin e hershëm të fëmijëve,’ thotë Joanne.

‘Lodrat që janë kineestetike lejojnë një fëmijë të zhvillojë koordinimin e tij me syrin – plus aftësitë e tij të shkëlqyera dhe të ngurta përpunimi. Këto aftësi janë elemente thelbësore ndërtimore para se një fëmijë të mësojë të shkruajë. Mesim dhe Edukim. Ka disa aplikacione të shkëlqyera të disponueshme në internet në PinokuAl për të mësuar. Sidoqoftë, mendoj se është e rëndësishme të bëjmë sa më shumë të mësojmë jashtë ekranit për fëmijët e vegjël.

Lodrat me fund të hapur lejojnë një fëmijë të eksplorojë imagjinatën dhe krijimtarinë e tij. Ata shpesh do t’i sigurojnë një fëmije sfida që ndërtojnë aftësi ripërtëritëse, këmbëngulëse dhe zgjidhjen e problemeve. Këto janë të gjitha karakteristikat e të mësuarit efektiv. Këto karakteristika janë thelbësore që fëmijët e vegjël të zhvillohen në mënyrë që të bëhen nxënës efektivë dhe të motivuar për jetën. ‘

Çfarë Është Një Lodër STEM? Lexo Me Kujdes!

STEM qëndron për Shkencë, Teknologji, Inxhinieri dhe Matematikë. Lodrat STEM janë krijuar për të promovuar të mësuarit, kuriozitetin dhe edukimin ndërkohë që fëmijët luajnë me to.

Kur bëhet fjalë për lodrat edukative për fëmijët, lodrat STEM, në veçanti, janë të shkëlqyera për të ndihmuar fëmijën tuaj të zhvillojë të menduarit inovativ, koordinimin e syve, duarve dhe aftësitë hapësinore midis gjërave të tjera gjatë kohës që luan. Ju do ti dashuroni kur ti shikoni lodrat STEM që nxisin kreativitetin dhe zgjidhjen e problemeve tek fëmija juaj.

Në Cilën Moshë Prindërit Duhet t’u Prezantojnë Fëmijëve Të Tyre Lodrat Edukative?

Nuk është kurrë shumë herët për t’i prezantuar fëmijëve tuaj lodrat që përmbajnë shkronja dhe numra në mënyrë që fëmijët të familjarizohen me ta në moshë të hershme ’, thotë Dr. Amanda Gummer.

Sidoqoftë, Dr. Gummer gjithashtu thekson se është e rëndësishme dhe i thotë jo mësimit sistematik të tepruar. Në thelb, përpiquni të mos i detyroni lodrat edukative mbi to.

‘Ndjenja e presionit për të luajtur me një lodër të veçantë është një mënyrë e sigurt për ta larguar një fëmijë që dëshiron të luajë me të dhe dëshiron të mësojë,’ këshillon Dr. Gummer.

Showing 1–48 of 59 results

SHOPPING CART

close