Kafe dhe Caj, ne shitje

Te gjitha produkte ne lidhje me kafe dhe caj ju mund ti gjeni vetem tek pinoku.al. Ju mund ti porosisni online dhe ne ju vjime kudo qe ju jeni me porosine tuaj.

Kafe dhe Caj – Përveç ujit të thjeshtë, kafeja dhe çaji janë pijet më të shijuara në të gjithë botën. Të dy kanë gjëra në vetvete që mund të ndihmojnë shëndetin tuaj dhe ato janë një justifikim për t’u mbledhur me një mik – kjo mund të jetë e mirë edhe për ju.

Fasulet rriten në pemë me lule që gjenden në më shumë se 50 vende të botës, duke përfshirë SH.B.A. (Hawaii). Ato janë pjekur dhe bluar, pastaj të ziera, të pikuara, të avulluara ose të njomura për të bërë kafe, në varësi të vendit ku jetoni dhe si ju pëlqen.

Më shumë se dy të tretat e njerëzve në botë pinë këtë pije, e cila është bërë nga fleta e një kaçubeje të quajtur Camellia sinensis. Zakonisht i zhytni gjethet në ujë të nxehtë në avull për disa minuta, pastaj shërbeni çajin të nxehtë ose mbi akull.

Krijuesit e Kafe dhe Caj thajnë dhe shtypin gjethet për të nxjerrë vajrat e tyre, atëherë ata mund t’i ekspozojnë ato në ajër për një kohë, në varësi të llojit të çajit që duan të bëjnë. Ky quhet “fermentim” – është një reagim kimik që ndikon në aromën e gjetheve dhe i kthen ato kafe.

Sa më gjatë të ekspozohen, aq më shumë kafeinë kanë. Çaji jeshil përdor gjethe që nuk janë fermentuar fare, prandaj nuk ka pothuajse asnjë kafeinë. Oolong përdor gjethe që janë fermentuar për një kohë, ndërsa gjethet e çajit të zi fermentohen më gjatë.

Showing the single result

SHOPPING CART

close