Pajisje Inteligjente, në Shitje

Pajisje Inteligjente – Po sikur të gjitha pajisjet në jetën tënde të mund të lidheshin me internet? Jo vetëm kompjutera dhe telefona inteligjentë, por gjithçka: orë, bokse, drita, zilja e derës, kamera, dritare, grila, bolierë uji, pajisje të tjera, enë gatimi, etj. Po nëse ato pajisje mund të komunikojnë, t’ju dërgojnë informacion dhe të marrin komandat tuaja? Nuk është trillim shkencor; është Interneti i Gjërave (IoT) dhe është një përbërës kryesor i automatizimit të shtëpive dhe shtëpive inteligjente.

Pajisje Inteligjente – Automatizimi i shtëpisë është saktësisht siç tingëllon: automatizimi i aftësisë për të kontrolluar sendet përreth shtëpisë – nga nuancat e dritareve deri te furnizuesit e kafshëve shtëpiake – me një shtypje të thjeshtë të një butoni (ose një komande zanore). Disa aktivitete, si vendosja e një llambë për t’u ndezur dhe fikur nga dëshira juaj, janë të thjeshta dhe relativisht të lira. Të tjerët, si kamerat e avancuara të mbikëqyrjes, mund të kërkojnë një investim më serioz të kohës dhe parave.

Ka shumë kategori të Pajisje Inteligjente të shtëpive, kështu që ju mund të kontrolloni gjithçka, nga dritat dhe temperatura te bravat dhe pajisjet e sigurisë në shtëpi. Ndodh gjithashtu që ato të bëjnë dhurata fantastike, pavarësisht nëse jeni duke bërë pazar për pushime apo duke blerë një dhuratë për ngrohjen e shtëpisë. Këtu keni një përmbledhje të produkteve më të mira që kemi testuar për çdo dhomë të shtëpisë.

Faktorët që Duhet të Merren Parasysh Kur Ndërtoni Shtëpinë Tuaj Inteligjente me Pajisje Inteligjente

Ndërprerjet e Energjisë

Gjatë ndërprerjeve të energjisë, do të dëshironi të siguroheni që pajisjet inteligjente të shtëpisë tuaj të kenë një sistem rezervë të rrymës për të mbajtur shtëpinë tuaj nën funksionin normal. Fatmirësisht, shumica e pajisjeve shtëpiake të zgjuara vazhdojnë të punojnë normalisht dhe kanë faktorizuar ndërprerjet e energjisë elektrike. Por, nëse pajisjet inteligjente të shtëpisë tuaj nuk kanë një bateri rezervë, merrni parasysh shtesat ose opsionet e tjera të rezervimit manual për ta mbajtur shtëpinë tuaj të sigurt.

Siguria e Rrjetit

Shtëpia juaj inteligjente me Pajisje Inteligjente do të mbështetet në një lidhje rrjeti për të mundësuar veçoritë më të zgjuara elektronike. Do të të duhet një lidhje e sigurt rrjeti për të ruajtur në mënyrë të sigurt të dhënat, informacionin e pajisjes tënde dhe për të kontrolluar shtëpinë tënde. Pajisjet e mençura të shtëpisë gjithashtu do të kenë nevojë për një rrjet mjaft të fortë për të mbështetur aktivitetet e përditshme të shtëpisë tuaj – celularët, tabletët, levat e lojërave. Merrni parasysh një sistem të veçantë të rrjetit shtëpiak ose shpërndarës inteligjent të shtëpisë për të përdorur në mënyrë të sigurt dhe të lehtë pajisjet tuaja.

Përdorshmëria

Pajisjet inteligjente të shtëpisë janë krijuar për të siguruar lehtësi dhe efikasitet. Kur merrni parasysh pajisjet inteligjente të shtëpisë, merrni parasysh pajtueshmërinë me pajisjet e tjera brenda shtëpisë. Përgjigjuni disa pyetjeve të shpejta përpara se të blini pajisje shtëpiake inteligjente. A do të lidhet lehtësisht me elektronikën tjetër inteligjente? A është i lehtë për t’u përdorur? A ju kursen pajisja kohë dhe para? Me shumë mundësi për të zgjedhur, do të dëshironi të merrni pazarin më të mirë që do t’ju kursejë kohë dhe para.

Karakteristikat më të Mira që Duhet të Keni Parasysh Kur të Kërkoni për Pajisjet Inteligjente Shtëpiake:

Komandat video – Pajisjet më të mira të shtëpive inteligjente ju lejojnë të kontrolloni me lehtësi shtëpinë tuaj pa duar. Me asistentë zanorë si Amazon Alexa ose Siri, do të jeni në gjendje të gatuani darkë ndërsa kontrolloni motin pa ngritur gishtin për lehtësi.

Ndërlidhja – Elektronika inteligjente duhet të lidhet me lehtësi me pajisjet e tjera të automatizimit të shtëpisë. Kërkoni pajisje që janë në përputhje me të tjerët për të shfrytëzuar në maksimum pajisjet e shtëpisë tuaj inteligjente. Për shembull, shumë brava inteligjente bashkohen me zilet e derës dhe kamerat e sigurisë për lehtësinë dhe lehtësinë tuaj.

Hyrja në distancë – Kur jeni larg shtëpisë, duhet të jeni në gjendje të kontrolloni me lehtësi pajisjet tuaja të mençura. Shumica e pajisjeve inteligjente të shtëpisë u lejojnë përdoruesve të kontrollojnë pajisjet e shtëpisë të tilla si termostati ose bllokimi i derës duke përdorur një aplikacion celular. Për shembull, me një termostat Nest, ju do të jeni në gjendje të vendosni temperaturën e shtëpisë tuaj ndërsa jeni duke përdorur aplikacionin celular Nest.

Ruajtja e energjisë – Pajisjet më të mira të shtëpive inteligjente nuk do të dërgojnë me shpejtësi faturën tuaj elektrike. Në vend të kësaj, ata do të kursejnë para ndërsa ju jeni larg. Shumica e pajisjeve inteligjente të shtëpisë hyjnë në modalitetin “kursimi i energjisë” kur jeni larg shtëpisë ose pajisja nuk po përdoret.