CD, DVD dhe USB, në Shitje

Gjithnjë e më shumë shitës të kompjuterave të vegjël shënimesh zgjedhin të lënë disqet optike (optical drives) nga kompjuterat e tyre të vegjël (notebooks) në favor të dizenjove të holla. Sidoqoftë, CD-të dhe DVD-të janë ende disa nga llojet më të përdorura të mediave. PinokuAl e ka zgjidhjen me Shkruesin e Jashtëm Slimline CD / DVD.

Një shkrues DVD (DVD writer), siç e dini, është një pajisje e rishkrueshme për shumë qëllime që mund të përdoret për të lexuar, shkruar, rishkruar dhe transferuar të dhëna nga një sistem në tjetrin. Pra, nëse doni të transferoni të dhëna nga sistemi juaj kompjuterik në laptopin tuaj të ri, ultra të hollë, atëherë kjo pajisje e dobishme është aksesori juaj i perfekt. Thjesht transferoni të gjitha të dhënat që ju nevojiten në një DVD dhe më pas lidhni një shkrimtar të jashtëm DVD (external DVD writer) me laptopin tuaj dhe transferojeni pa probleme.

Llojet e Formateve të Makinës Optike (Optical Drive)

Ekzistojnë tre lloje kryesore të formateve të disqeve optike: CD, DVD dhe Blu-ray. Jo të gjitha disqet optike mbështesin të tre formatet, kështu që kur jeni duke kërkuar për një disk të ri, sigurohuni që të merrni një që mbështet formatet mediatike që ju nevojiten. Në mënyrë tipike, një makinë Blu-ray do të mbështesë të tre llojet e kërkesave.

Përtej këtyre tre formateve, disqet e ndryshme mbështesin funksione të ndryshme leximi-shkrimi. Për shembull, një disk optik DVD-R mund të regjistrojë të dhëna në disqe DVD, ndërsa një disk DVD-RW mund të rishkruaj të dhëna në disqe DVD, që do të thotë se mund të regjistrojë në të njëjtin disk përsëri dhe përsëri.

Këto emërtime të njëjta vlejnë për disqet CD, DVD dhe Blu-ray. Disqet optike CD-R, DVD-R dhe BD-R (Blu-ray) mund të regjistrojnë të dhëna në ato lloje të diskut. Disqet optike CD-RW dhe DVD-RW mund të rishkruajnë të dhëna për ato lloje disqesh. Ndërkohë, disqet Blu-ray të rishkruara, kanë një përcaktim paksa të ndryshëm: BD-RE.

Llojet e disqeve optike (Optical Drives)

Kompjuterët e sotëm janë më fin, më të vegjël dhe më të lehtë se kurrë. Një nga arsyet kryesore pse është sepse gjithnjë e më shumë PC-të dhe laptopët nuk përfshijnë një njësi optike të integruar. Për fat të mirë, me një disk optik të jashtëm, mund ta shtoni këtë funksionalitet në kompjuterin tuaj në asnjë kohë. Shumica e disqeve të jashtme lidhen përmes USB për një konfigurim të thjeshtë plug-and-play. Kjo është veçanërisht e dobishme pasi që mund të duhet të përdorni vetëm një makinë optike (optical drive) herë pas here.

Nëse kompjuteri juaj më parë kishte një njësi optike të integruar që duhet të zëvendësohet ose përparohet, mund të zgjidhni një disk optik të brendshëm. Këto disqe instalohen direkt në njësinë qëndrore të kompjuterit ose laptopin tuaj dhe do të kërkojnë pak njohuri teknike gjatë instalimit.

Showing 1–48 of 127 results

SHOPPING CART

close