Lodra Shkathtesie, në Shitje

Me Lodra Shkathtesie, fëmijët tuaj do të argëtohen shumë. Me qendrat e aktiviteteve, kurseve të mësimit, qendrën e lojërave dhe kubave të klasifikimit do të keni një zgjedhje të gjerë për fëmijën tuaj. Këto lodra për fëmijë kanë një efekt shumë të madh. Sepse duke luajtur me qef fëmijët tuaj mësojnë shumë më shpejt. Pra, fëmijët lozonjarë do të promovojnë aftësitë e përpunimit, koordinimit të syve, duarev dhe kuptimin e gjërave me anë të dëgjimit. Këtu bëhet mësimi argëtues. Lodrat e PinokuAl janë prej materialesh të ndryshme por kryesisht prej druri. Me këtë zgjedje i jepni fëmijës një produkt natyral për të luajtur.
Nëse ju ka ndodhur të jeni mrekulluar nga pamja e përqendrimit në fytyrën e një fëmije që përpiqet të fusë një bllok katror në një vrimë katrore ose të kapë një top në ajër, ju e dini që koha e lojës nuk ka të bëjë vetëm me argëtim dhe lojën në thelb. Është biznes serioz – dhe lodrat janë mjetet e tregtisë.

Këtu është një udhëzues i moshës për mënyrën se si luajnë fëmijët, dhe për lodrat që argëtojnë dhe ndihmojnë fëmijët të kuptojnë botën, të mësojnë aftësi sociale dhe emocionale dhe të stimulojnë zhvillim në tru.

5 Mënyra Se Si Lodrat Ndihmojnë Fëmijën Tuaj Të Përmirësohet me Lodra Shkathtesie

Llojet e lodrave nuk përfshijnë të gjitha argëtim dhe lojëra – ato janë kritike për zhvillimin e shëndetshëm të fëmijës tuaj! Ndërsa po kalon nga blloqet te librat te shkumësat me ngjyra tek arinjtë prej pellushi, fëmija juaj po ndërton aftësi para-akademike të tilla si:

Lodra Shkathtesie fizike: Shilarëset, pishinat, karrocat e kukullave, automjetet në madhësi të fëmijëve dhe lodrat udhëtuese ndihmojnë në krijimin e forcës, besimit dhe ekuilibrit.

Kreativiteti: Bojërat e gishtave, plastelina, letra dhe shkumësat me ngjyrë, të gjitha inkurajojnë zhvillimin artistik, plus aftësitë motorike të kërkuara për të shkruar.

Aftësia për të zgjidhur probleme: Aktivitetet e bazuara në natyrë të tilla si bërja e topave me baltë dhe gërmimi në sandbox (kuti rëre e improvizuar), e ndihmojnë fëmijën tuaj të bëhet një eksperimentues dhe hetues. Bllokimet dhe gjithçka që fëmija juaj mund të ndajë në grupe, gjithashtu inkurajojnë manipulimin (e mirë për zhvillimin e aftësive motorike) dhe kategorizimin.

Zhvillimi i gjuhës: Leximi i librave ilustruar me figura është jashtëzakonisht i rëndësishëm për ndërtimin e aftësive komunikuese të vogëlushit tuaj.

Zhvillimi i aftësive sociale: Koleksioni i kukullave dhe kafshëve mund të përdoret për të përfaqësuar njerëzit në shoqëri dhe për të menaxhuar emocionet në situata të pakëndshme ose shqetësuese.

Lodra Shkathtesie Perfekte: Ju!

Një foshnjë që vështron një celular; një vogëlush që krijon forma të ndryshme me kuba; një pikturë parashkollore me ngjyra uji, etj. – të gjitha janë aktivitete që mund të bëhen në mënyrë të pavarur.

Por mos e nënvlerësoni rolin tuaj. Mbi të gjitha, jeni ju që lejoni celularin, e ndizni dhe inkurajoni foshnjën tuaj të shikojë. Jeni ju që i treguat për herë të parë foshnjës tuaj se si vendosen blloqet. Dhe kur uleni krah për krah me fëmijët tuaj dhe pikturoni, ngjyrosni ose lexoni një histori, ju u jepni atyre vëmendjen e nevojshme për të ndërtuar vetëvlerësimin e tyre dhe të ndihen të dashur dhe të sigurt.

Lodrat janë një mjet për të ndihmuar fëmijët të zhvillohen, por janë prindërit ata që ushqejnë atë rritje.

Showing 1–48 of 314 results

SHOPPING CART

close