fbpx

Qeparisi lejland v.24 h.110 331793

 

  • Transporti falas brenda Tiranës (6-24 orë)
  • Transporti në të gjithë Shqipërinë 200 lekë (24-72 orë)
  • Transporti në Kosovë 7 Euro (3-5 ditë)
  • Pagesën mund ta kryeni në momentin e marrjes së porosisë
  • Pagesën gjithashtu mund ta kryeni nepermjete Bankes

Për cdo pyetje ju lutem na kontaktoni KLIKO KETU

1,000 Lekë

Qeparisi lejland v.24 h.110 331793

PERSHKRIMI:

Qeparisi lejland, i quajtur zakonisht si selvi Leyland, është një hibrid pjellor dy-gjenerik mes selvi Monterey (Cupressus macrocarpa) dhe cypress i rremë (Chamaecyparis nootkatensis). Është një rritje e shpejtë (80 cm në vit në fillim të viteve), konifer me gjelbërim të përjetshëm me një zakon të dendur, të gjerë kolonar me atë të ngushtë-piramidale që zakonisht rritet si një pemë. Karakteristikat e gjetheve të zbukuruara me gjethe gri-jeshile në degët e dendura të ngushta dhe kone me fruta ngjyrë kafe të errët dhe lëkura,kuqërremtë-kafe.Me ane te krasitjeve ajo merr forma te ndyshme.

  • Emri shkencor : Leyland
  • Ekspozimi : Eshte bime e ambjenteve te jashteme
  • Ujitja : Terreni mbahet I lagur por duhet te evitohen ujitjet e teperta ne dimer.
  • Terreni : Perdoret nje terren me baze dheu pjellor ose humus  dhe argjile.
  • Ushqyesit – NPK : Gjate periudhes se rritjes, bima ushqehet cdo jave me pleh specifik
SKU: 63568551 Category: Tags: , , ,

SHOPPING CART

close